Audit infrastruktury je pro přípravu na GDPR nezbytný

Předpis Nařízení EU 2016/679 je velice rozsáhlý a podrobný. Pokrývá všechny podoby podnikání a v jednotlivých případech stanovuje často velmi specifické podmínky. Vzhledem k tomu, že Úřad pro ochranu osobních údajů (ÚOOÚ) je již nyní zahlcen dotazy, doporučujeme vám s provedením auditu vaší infrastruktury neotálet!

GDPR nabývá účinnosti k 25. 5. 2018 a lze očekávat, že kontroly souladu zpracování osobních údajů s tímto nařízením budou následovat vzápětí. Sankce, které hrozí v případě pochybení, jsou často až likvidační. Bez ohledu na to, zda se prohřeší fyzická, nebo právnická osoba, je strop pokuty stanoven na 20.000.000 €, případně 4 % z celkového ročního obratu (platí vyšší z obou možností).

Vnímáme, jak se s blížícím se nástupem GDPR potýkají naši stávající klienti, pro které zabezpečujeme ochranu citlivých dat a vyhledávání odposlechů. Rozhodli jsme se proto, že zužitkujeme své know-how ochrany firemních dat a rozšíříme své poradenství do oblasti ochrany dat osobních. Nově tak nad rámec firemního zabezpečení, spočívajícího v prohlídkách proti odposlechům, nabízíme také konzultace zabezpečení.

Audit GDPR vám pomůže připravit se včas tak, aby zpracování osobních údajů, které provádíte, bylo zcela v souladu s předpisy. Je třeba mít na paměti, že nejde o jednoduchý krok! Velmi často se neobejdete bez výrazné úpravy procesů, reorganizace firemních struktur, nákupu nového vybavení a školení zaměstnanců.

Nejprve je třeba zrevidovat, jakým způsobem a s jakými osobními údaji nakládáte. Z toho vyplynou vaše povinnosti, které stanovuje Nařízení EU 2016/679. Tyto podklady je následně nutné promítnout do stavu vaší současné infrastruktury.

Výsledkem auditu GDPR je:

Provádíme obranně-technické prohlídky (OTP) bytů, kanceláří a vozidel proti odposlechu.

Společnost EO SECURITY s.r.o. nabízí svým klientům také kontrolu mobilních telefonů a notebooků přes software, který slouží k odposlechu datové komunikace či jinak zneužívá hardware (skrytá aktivace mikrofonu, kamery atd.)

Dále nabízíme speciální operační systém sloužící k anonymní komunikaci přes internet.

Pro objednání našich služeb volejte na telefonní číslo +420 774 429 006 nebo pište na e-mail: office@eo-security.com

Naše služby

Penetrační testování od EO SECURITY

Penetrační testování

Vyhledávání odposlechů od EO SECURITY

Vyhledávání odposlechů

Školení od EO SECURITY

Školení

Rušičky odposlechů

Šifrované volání

Následující příspěvek
Jakým způsobem budu prokazovat soulad zpracování s podmínkami GDPR?
Předchozí příspěvek
Co jsou osobní údaje ve smyslu GDPR? Jsem jejich správcem?

Podobná témata

Menu